| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Malina
Местожителство: Sofia
|
| Пуснато на: 26 Яну 2007 11:46 Заглавие: Проблем с храната? |
|
|
Здравейте отново!
Пак сме ние двамата-Малина и Bayron.От вчера имаме проблем. Бари ,който е голям лакомник, отказва да се храни вече 2ри ден,единственото, което приема е топло прясно мляко. Вчера дори варна всичко, което беше изял. Не знам дали това е нещо като приспособителен период,тъй като е при нас от 3 дена или трябва да се притеснявам.
Ако можете да ме насочите, ще съм много благодарна. |
|
| Върнете се в началото |
|
Morti:)
|
| Пуснато на: 26 Яну 2007 12:05 Заглавие: |
|
|
Трябва да се притесняваш!Веднага го заведи на вечеринар.Ако все още нямаш такъв:
Клника Ита Вет
Aдрес:
кв. Лозенец, ул. Лозенска Планина №14
тел.02 963 29 65 ; тел.0888/ 710-785; тел.0888/ 586-162
:smile30 |
|
|
Malina
|
| Пуснато на: 26 Яну 2007 12:08 Заглавие: Re: |
|
|
Мерси много, сега в 12.30 ще го водя на лекар.
Не знам какви са симптомите на парвовирозата, но вече съм доста наплашена на тази тема и силно се надявам да не е това.
Възможно ли е наистина да е парвовироза? Беще много игрив и лаком като го взехме.... :( |
|
|
Malina
|
| Пуснато на: 26 Яну 2007 13:53 Заглавие: Dobri novini |
|
|
Всичко е наред с Bayron! Направиха му тест за парвовироза и беше негативен,но въпреки това му сложиха серум против парвовироза. Сега е на специална храна и оризова вода, което ХИЧ :? не му допада, но това ще е диетата още 1 ден.
И да се похвалим между другото :oops: - вече сме цели 4,500кг!!!!!!! |
|
|
itavet
Местожителство: sofiq
|
| Пуснато на: 26 Яну 2007 15:33 Заглавие: |
|
|
Това е форума "ВЕТЕРИНАРЯ ОТГОВАРЯ", ще помоля да се задават конкретни въпроси, останалите случки с любимци ще бъдат изтривани
мерси |
|
|
Malina
|
| Пуснато на: 26 Яну 2007 15:41 Заглавие: ? |
|
|
Съжалявам ако съм претоварила с писанията си форума или читателите му! Просто бях много щастлива от развитието на нещата а и все пак имаха някаква поучителна цел за останалите "непросветени", които може би също четат?! :roll:
Няма да се повтори. |
|
|
Malina
|
| Пуснато на: 26 Яну 2007 18:53 Заглавие: Zovirax |
|
|
| Iskam da pitam lekuvat li se ku4etata s Zovirax? |
|
|
itavet
|
| Пуснато на: 28 Яну 2007 20:04 Заглавие: |
|
|
| Използва се този препарат,но само след доказана херпесвирусна инфекция |
|
|
Malina
|
| Пуснато на: 30 Яну 2007 15:57 Заглавие: |
|
|
Благодаря!
Имам още един въпрос. Bayron е на 2мес. досега се хранеше с консерва Intestinal. Сега се опитвам да го захраня с гранули, които са за малки кученца, но той категорично отказва да ги приеме под всякаква форма- сухи, с бульон и.т.н. Не искам да пробвам с прясно мляко, защото доскоро имаше проблем със стомахчето.
Какво е решението? Не може вечно да се храни с мокра храна,или? |
|
|
itavet
|
| Пуснато на: 30 Яну 2007 16:46 Заглавие: |
|
|
Първо каква храна използвате - интересува ме марката, тъй като в зависимост от класа си храните са с по-добър или по-лош вкус.
А конкретно на въпроса - преди да я предлагате на Байрон можете да я мокрите с хладка вода.
Между другото той стабилизира ли се? |
|
|
Malina
|
| Пуснато на: 30 Яну 2007 16:54 Заглавие: |
|
|
:D :D :D
Да Bayron вече е много по добре, само спи повечко, но като е буден....е опасен. :)
Много Ви благодаря за помощта тогава.:lol:
Гранулите са Royal Canin за новородени- и до 5 мес.
Пробвах с мокрене на храната, но не помага. |
|
|
георги
Местожителство: БЛАГОЕВГРД
|
| Пуснато на: 30 Яну 2007 17:21 Заглавие: |
|
|
Malina написа: :D :D :D
Да Bayron вече е много по добре, само спи повечко, но като е буден....е опасен. :)
Много Ви благодаря за помощта тогава.:lol:
Гранулите са Royal Canin за новородени- и до 5 мес.
Пробвах с мокрене на храната, но не помага.
пробваи с кисело мляко |
|
|
itavet
|
| Пуснато на: 30 Яну 2007 19:33 Заглавие: |
|
|
По-скоро си купете пауч или консерва Intestinal и му слагайте по малко от тях в храната/ разбърквайки я и с малко вода/.
Друго важо нещо е режимът на хранене. Кучето получава храната си само в определен час от деня, която се оставя в рамките на 2-5 мин, след което се прибира/яло не яло, ще чака до следващата дажба/.
Ако това изсискване се спазва,кученцата много бързо разбират, че трябва да хапват предложеното и не се подмотват.
Отварям една скоба - по зоомагазините храните се предлагат в насипно състояние от отворени чували/ така храната бързо променя хранителните си качества/ - и не винаги допада на кучетата.
Много хора,вкл. и аз отглеждащи кучета/котки си купуваме цели чували, съотвено и кофи/най-често пластмасови с капак/ в които си съхраняваме храните.
А пък и много фирми напоследък правят промоция - купуваш си чувал - получаваш кофа подарък.
....увлякох се... :D |
|
|
георги
Местожителство: БЛАГОЕВГРД
|
| Пуснато на: 30 Яну 2007 20:29 Заглавие: |
|
|
itavet написа: По-скоро си купете пауч или консерва Intestinal и му слагайте по малко от тях в храната/ разбърквайки я и с малко вода/.
Друго важо нещо е режимът на хранене. Кучето получава храната си само в определен час от деня, която се оставя в рамките на 2-5 мин, след което се прибира/яло не яло, ще чака до следващата дажба/.
Ако това изсискване се спазва,кученцата много бързо разбират, че трябва да хапват предложеното и не се подмотват.
Отварям една скоба - по зоомагазините храните се предлагат в насипно състояние от отворени чували/ така храната бързо променя хранителните си качества/ - и не винаги допада на кучетата.
Много хора,вкл. и аз отглеждащи кучета/котки си купуваме цели чували, съотвено и кофи/най-често пластмасови с капак/ в които си съхраняваме храните.
А пък и много фирми напоследък правят промоция - купуваш си чувал - получаваш кофа подарък.
....увлякох се... :D
tctctc верно беее лелееее забравих sorry и аз така правех по една лъжи4ка и с хладка вода разбъркваш...ше го омете веднага :wink: |
|
|
Malina
|
| Пуснато на: 01 Фев 2007 9:51 Заглавие: |
|
|
Благодаря много. Започна малко по малко да ги яде гранулите, вече даже и сухи. ;)
Мерси! |
|
|
| |