www.golden-bg.com Форуми www.golden-bg.com
Форум за породата Голдън Ретривър

Как да накарам кучето ми да идва, когато го повикам
Щракнете тук, за да видите оригиналнaта тема

www.golden-bg.com Форуми -> Ветеринарят отговаря
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ronizata

Местожителство: Sofia

Пуснато на: 17 Яну 2007 13:05    Заглавие: Как да накарам кучето ми да идва, когато го повикам  

Моят голдън е вече на 10 месеца. Взехме го доста голям-на 5 м., но имам чуството, че като малък слушаше повече. Напоследък е абсолютно неуправляем, щом излезем навън, като го викам вместо да идва към мен, тича в обратна посока. Опитах с похвали, когато идва, с бисквитки, вече нищо не помага. Обикаля целия квартал, аз не мога да го настигна, а по някое време решава и да се върне със свити уши, знае си, че трябва да заминава наказан, свира се в неговото леговище и не мърда... и така до следващото излизане навън. Не мога да го водя и вързан, защото ме дърпа, а разликата ни е само няколко килограма и не мога да го удържа. Май е останал с погрешно впечатление, че той командва. Какво да правя?
Върнете се в началото  
itavet

Местожителство: sofiq

Пуснато на: 18 Яну 2007 18:50    Заглавие:  

По-скоро се обърнете към квалифицирам инструктор за помощ!
Аз съм ветеринарен лекар и отговарям за здравето и болестите :D
Върнете се в началото  
xorzi

Местожителство: >>Varna-moreto...:)

Пуснато на: 06 Фев 2007 13:13    Заглавие: Съвет  

Здравей! До година и нещо го дръж на повод и го пускай само като сте двамата на тихо място ако трябва го удари лекичко по опашката като не ти харесва нещо в държанието но гледай да не те види с отаналата част от повода но от време на време и се старай да му поддържаш интереса постоянно за ретривърът може и по поотрастнал пак да се възпитава но едно нещо се повтаря около 11 пъти докато го запомни кучето моята Ретривърка възприема от 2-рия или 1-път но ако се държа с нея под формата на приятел и малко на шега за тях всичко е игра!!! :roll: :lol: Той не те командва а иска да ти покаже това което иска и си мисли че е добре за тебе... :wink:
Върнете се в началото  
itavet

Пуснато на: 06 Фев 2007 14:11    Заглавие: Re: Съвет  

[quote="xorzi"]Здравей! До година и нещо го дръж на повод и го пускай само като сте двамата на тихо място ако трябва го удари лекичко по опашката като не ти харесва нещо в държанието но гледай да не те види с отаналата част от повода но от време на време и се старай да му поддържаш интереса постоянно за ретривърът може и по поотрастнал пак да се възпитава но едно нещо се повтаря около 11 пъти докато го запомни кучето моята Ретривърка възприема от 2-рия или 1-път но ако се държа с нея под формата на приятел и малко на шега за тях всичко е игра!!! :roll: :lol: Той не те командва а иска да ти покаже това което иска и си мисли че е добре за тебе... :wink:[/quot

Е ТОВА СЕ КАЗВА СТИЛНО И ПРОФЕСИОНАЛНО ОБЯСНЕНИЕ-СЪЧЕНЕНИЕ-РАЗСЪЖДЕНИЕ В ЕДНО ЕДИНСТВЕНО ИЗРЕЧЕНИЕ.....ХИХИХИХИ

ей посмяхме се добре екипа.....колко имаш по български език???????????? :lol: :lol: :lol:
Върнете се в началото  
Morti:)

Пуснато на: 06 Фев 2007 14:19    Заглавие:  

:smile6
Върнете се в началото  
xorzi

Пуснато на: 06 Фев 2007 16:50    Заглавие: Re: Съвет  

[quote="itavet"] xorzi написа: Здравей! До година и нещо го дръж на повод и го пускай само като сте двамата на тихо място ако трябва го удари лекичко по опашката като не ти харесва нещо в държанието но гледай да не те види с отаналата част от повода но от време на време и се старай да му поддържаш интереса постоянно за ретривърът може и по поотрастнал пак да се възпитава но едно нещо се повтаря около 11 пъти докато го запомни кучето моята Ретривърка възприема от 2-рия или 1-път но ако се държа с нея под формата на приятел и малко на шега за тях всичко е игра!!! :roll: :lol: Той не те командва а иска да ти покаже това което иска и си мисли че е добре за тебе... :wink:[/quot

Е ТОВА СЕ КАЗВА СТИЛНО И ПРОФЕСИОНАЛНО ОБЯСНЕНИЕ-СЪЧЕНЕНИЕ-РАЗСЪЖДЕНИЕ В ЕДНО ЕДИНСТВЕНО ИЗРЕЧЕНИЕ.....ХИХИХИХИ

ей посмяхме се добре екипа.....колко имаш по български език???????????? :lol: :lol: :lol: който последенн се смее най-добре се смее!!!
Върнете се в началото  
xorzi

Пуснато на: 06 Фев 2007 16:59    Заглавие: Re: Съвет  

[quote="xorzi"] itavet написа: xorzi написа: Здравей! До година и нещо го дръж на повод и го пускай само като сте двамата на тихо място ако трябва го удари лекичко по опашката като не ти харесва нещо в държанието но гледай да не те види с отаналата част от повода но от време на време и се старай да му поддържаш интереса постоянно за ретривърът може и по поотрастнал пак да се възпитава но едно нещо се повтаря около 11 пъти докато го запомни кучето моята Ретривърка възприема от 2-рия или 1-път но ако се държа с нея под формата на приятел и малко на шега за тях всичко е игра!!! :roll: :lol: Той не те командва а иска да ти покаже това което иска и си мисли че е добре за тебе... :wink:[/quot

ей посмяхме се добре екипа.....колко имаш по български език???????????? :lol: :lol: :lol: който последенн се смее най-добре се смее!!! Явно е че животните са по добри от хората Ай и от фелшерите също а ветиринар е измислено понятие за надути пуяци и пуйки
Върнете се в началото  
itavet

Пуснато на: 06 Фев 2007 19:20    Заглавие: Re: Съвет  

[quote="xorzi"] xorzi написа: itavet написа: xorzi написа: Здравей! До година и нещо го дръж на повод и го пускай само като сте двамата на тихо място ако трябва го удари лекичко по опашката като не ти харесва нещо в държанието но гледай да не те види с отаналата част от повода но от време на време и се старай да му поддържаш интереса постоянно за ретривърът може и по поотрастнал пак да се възпитава но едно нещо се повтаря около 11 пъти докато го запомни кучето моята Ретривърка възприема от 2-рия или 1-път но ако се държа с нея под формата на приятел и малко на шега за тях всичко е игра!!! :roll: :lol: Той не те командва а иска да ти покаже това което иска и си мисли че е добре за тебе... :wink:[/quot

ей посмяхме се добре екипа.....колко имаш по български език???????????? :lol: :lol: :lol: който последенн се смее най-добре се смее!!! Явно е че животните са по добри от хората Ай и от фелшерите също а ветиринар е измислено понятие за надути пуяци и пуйки

ииииииии, че кратко изречение!!!! Жалко! Разчитах на теб!!!
Това 'Ай' в 1-ви клас ли го учи, а сложната терминология'пуяци и пуйки' в 3-ти ли???? Незнам ако успееш да стигнеш до гимназията какво ли ще сътвори сивото ти вещество/ама и аз как се изразявам....умно за пуйка,нали колеги!!!/. О, забравих, аз съм'ВЕТИРИНАР"

Е, ще се позабавляваме с теб още малко, ще поседиш за пример на връстниците ти/ за четмото и писмото/, пишещи тук и после - споко - ще те забравим!!!! :lol: :lol: :lol:
Върнете се в началото  

www.golden-bg.com Форуми -> Ветеринарят отговаря
Страница 1 от 1