www.golden-bg.com Форуми www.golden-bg.com
Форум за породата Голдън Ретривър

Някой иска ли го?
Щракнете тук, за да видите оригиналнaта тема
Иди на страница 1, 2  Следваща

www.golden-bg.com Форуми -> Ветеринарят отговаря
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bushkata

Пуснато на: 26 Апр 2006 23:28    Заглавие: Някой иска ли го?  

Красив е, голям и много тъжен. Ще го "има" още 10 дена - след това - евтаназия. Ако някой се интересува от него - 967-39-06.

Още по темата и още кучета: http://dog.bg/f/index.php?s=5e74fc637bf64673c2e4baa27947a71d&act=ST&f=55&t=3814&st=105
Върнете се в началото  
Morti:)

Пуснато на: 27 Апр 2006 8:11    Заглавие:  

...... :cry:
Върнете се в началото  

Пуснато на: 27 Апр 2006 8:23    Заглавие:  

Не знам за вас,но аз ще помогна с каквото мога за тези кучета.Който иска,мога да му пратя на лична бележка къде се съборат средства,след като на мен ми изпратят(все още не знам) :(
Върнете се в началото  
Benyb

Пуснато на: 27 Апр 2006 9:15    Заглавие:  

Именно и аз това имах предвид...не че ми остават кой знае колко пари обаче все мога да се лиша от нещо,за да помогна-като не мога да му намеря стопанин:( и сигурно много хора могат-ако имат добра воля да го направят...
Върнете се в началото  

Пуснато на: 28 Апр 2006 8:29    Заглавие:  

Тъй като няма да ме има 2 дни пратих na BebyB адреса,на който може да се пращат парични помощи за болния Ротвайлер.Хора,ако не се излекува ,няма никакъв шанс да си намери стопани.Бил е много зле и може и да умре.НЕКА КОЙТО МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ,С КОЛКОТО МОЖЕ.
Върнете се в началото  
jazzmancho

Местожителство: София

Пуснато на: 28 Апр 2006 11:38    Заглавие:  

сигурни ли сте, че средствата ще се изполват по предназначение?
Върнете се в началото  
bushkata

Пуснато на: 28 Апр 2006 12:22    Заглавие:  

Освен, аз, като един от ангажираните с цялата работа да ти кажа - Бъдете сигурни, че парите ще идат за кучето! - няма как друго яче да гарнатирам. Другия човек, който се занимава повече с него е agalina - от форума на дог.бг. Можете да прочетете постовете й.

За "лабрадора" получих (аз) пари за изваждането му от "На Ти с природата". Тъй като се появи, човек за него, с тези пари ще извадим друго куче. Такива работи...
Върнете се в началото  
jazzmancho

Пуснато на: 28 Апр 2006 12:35    Заглавие:  

Готина гаранция, та аз дори не те познавам. :lol: Да приемем, че ме интересува лечението на "ротвайлера", на колко години е (приблизително), каква му е диагнозата, има ли шансове, какво е направено до момента за неговото лечение, колко пари са събрани и какво е необходимо да се направи като следваща крачка?
Върнете се в началото  
bushkata

Пуснато на: 28 Апр 2006 12:41    Заглавие:  

jazzmancho написа: Готина гаранция, та аз дори не те познавам. :lol: Да приемем, че ме интересува лечението на "ротвайлера", на колко години е (приблизително), каква му е диагнозата, има ли шансове, какво е направено до момента за неговото лечение, колко пари са събрани и какво е необходимо да се направи като следваща крачка?

Тук е описано всичко, иначе - не отказвам нови запознанства :lol:
http://dog.bg/f/index.php?act=ST&f=55&t=3814&s=153668255cffc5016de9de1e8bc035ad
Върнете се в началото  
jazzmancho

Пуснато на: 28 Апр 2006 12:53    Заглавие:  

така, не ми стана ясно кой доктор е поел кучето, направена ли му е снимка на крака, установена ли е причината за отока и как го лекуват до момента?
Върнете се в началото  
jazzmancho

Пуснато на: 28 Апр 2006 12:55    Заглавие:  

jazzmancho написа: така, не ми стана ясно кой доктор е поел кучето, направена ли му е снимка на крака, установена ли е причината за отока и как го лекуват до момента?
всъщност видях,че му е направена снимка. пиши какви се резултатите
Върнете се в началото  
@moril

Местожителство: сф

Пуснато на: 28 Апр 2006 13:01    Заглавие:  

jazzmancho написа: така, не ми стана ясно кой доктор е поел кучето, направена ли му е снимка на крака, установена ли е причината за отока и как го лекуват до момента?

кучето е в син кръст където "нещо май не се грижели за него както трябва" това поне според странни клюки. също неясно ОТ КАКВО точно го лекуват. и с какво. и защо. и как като е извадено от изолатора не му е поставена една диагноза поне. всеки за пари говори и това е. съветвам те да не даваш пари. аз лично бих завел кучето на ветеринар но: НО ТО В МОМЕНТА И БЕЗ ДРУГО Е ПРИ ВЕТЕРИНАРИ!?!?!?!?!?! нещата силно отиват на случая ЕЖК. и жалко че ще е за сметка на поредното изоставено от хората животно. аз няма да дам пари. не и докато не разбера за какво точно ще отидат.
Върнете се в началото  
bushkata

Пуснато на: 28 Апр 2006 13:01    Заглавие:  

За момента е в Син кръст. Рентген направиха вчера в Син кръст, 1 бр. Предположенията са 2 - остеомиелит (дано не бъркам) - възпаление на обвивката на костта, става отток, притиска кръвобръщението и съвсем оттича. Ако е това, понеже не лекуван и дълго е стоял мокър и на студено - възпалението е станало чудовищно. Другото е, че може да е рак на костта. За да се направи изследване на част от костта, да се види дали е рак или не - трябва да се среже. Дори за биопсия е нужно бодене. Понеже е много възпалено в момента, и двете неща са неприемливи. Затова, сега се слагат антибиотици. НО, при подобен отток те са почти безполезни. Трябв да се слага антибиотик и след това с...ъъъъ, една "машина" (извинете ме, но преразказвам нещо като пълен лаик) - с ток - положителен и отрицателен, който ток стимулира навлизането на антибиотика в лапата и раздвижва кръвообръщението. Именно тази машина се намира при д-р, който е до Южния парк.

За всички други подробности - името на лекаря и др. - питай агалина от дог.бг, тя ще ти отговори, по-наясно е.

п.п. Чакаме да скенираме снимката и да я пуснем.

Всичко което написах е преразказ на обяснението от лекарите (от Син кръст и другия), те ми обясняват, аз преразказвам. ЕВК, демек - един ветеринар каза.
Върнете се в началото  
bushkata

Пуснато на: 28 Апр 2006 13:08    Заглавие:  

agalina: Цитат: Отново и отново - благодарности на всички, който покрепиха спасяването на кучето.Писаха ми няколко човека и ме трогнаха много...Ще пиша за всеки изразходван лев.До тук : такса на изолатора за осиновяване 24+ 24 за далматина и рота ;15 -почерпка там ,за да отложат с 1 ден евтаназията им и за това ,че сложиха антибиотик на рота; 20 за бензин за двата дни ,че то е на майната си :10 лв за 1 ден хотел за далматинката и 12 лв за рентгенова снимка на ротко.Не са много ,но е само началото
Върнете се в началото  
jazzmancho

Пуснато на: 28 Апр 2006 13:13    Заглавие:  

bushkata написа: jazzmancho написа: така, не ми стана ясно кой доктор е поел кучето, направена ли му е снимка на крака, установена ли е причината за отока и как го лекуват до момента?
За момента е в Син кръст. Рентген направиха вчера в Син кръст, 1 бр. Предположенията са 2 - остеомиелит (дано не бъркам) - възпаление на обвивката на костта, става отток, притиска кръвобръщението и съвсем оттича. Другото е, че може да е рак на костта. За да се направи изследване на част от костта, да се види дали е рак или не - трябва да се среже. Дори за биопсия е нужно бодене. Понеже е много възпалено в момента, и двете неща са неприемливи. Затова, сега се слагат антибиотици. НО, при подобен отток те са почти безполезни. Трябв да се слага антибиотик и след това с...ъъъъ, една "машина" (извинете ме, но преразказвам нещо като пълен лаик) - с ток - положителен и отрицателен, който ток стимулира навлизането на антибиотика в лапата и раздвижва кръвообръщението. Именно тази машина се намира при д-р, който е до Южния парк.

За всички други подробности - името на лекаря и др. - питай агалина от дог.бг, тя ще ти отговори, по-наясно е.

п.п. Чакаме да скенираме снимката и да я пуснем.
би ли преместил това писание във "ветеринатят отговаря", за да видим как ще се признесе специалиста и тогава да предприемем адекватни действия. Дотогава всичко остава в сферата на ЕЖК, както казва морил
Върнете се в началото  

www.golden-bg.com Форуми -> Ветеринарят отговаря Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2