www.golden-bg.com Форуми www.golden-bg.com
Форум за породата Голдън Ретривър

Относно родната действителност
Щракнете тук, за да видите оригиналнaта тема

www.golden-bg.com Форуми -> Линкове
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
IQ

Пуснато на: 05 Окт 2005 15:05    Заглавие: Относно родната действителност  

Понеже гледам, че кучкарските форуми все-повече се превръщат в места, където българин се пише с главно "Б", понеже все по-често се натъквам на кучкари-патриоти, които чувстват кинологията като поле за изява на национални качества, ми се ще да кажете какво мислите вие по въпроса. Спомням си преди време по форумите разнасяха мен и Пепи като големи грешници - "Те не викаха за българските кучета на изложба в чужбина" :D ... Какво мислите вие?

Ето едина любопитна рецензия:
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=786284&pp=31
Върнете се в началото  
insult

Местожителство: София

Пуснато на: 05 Окт 2005 15:20    Заглавие:  

За съжаление на Гарт в тази книга, за която чета, той напълно влиза в клишето на западния пътешественик, откриващ изтoчна Европа. И понеже всички аспекти на тази част на континента отдавна са бая изпътешествани и описани, на него му останала циганската култура и душевност. Няма грам расизъм в това. Всеки от пътешественици се опива от възможността да бъде свидетел и дори да се възползва от особеностите на местните нрави. И естествено противоречията. Темата за "Противоречията" и "Абсурда". Ето това е банално. Противоречията на Гарт са само в неговата глава и представата, която той има за региона. Аз не виждам нищо противоречиво в нашата действителност, всичко си следва идиотската логика :smt071 .

Цитат: Следват впечатления от нощна и дневна София: столицата е описана като урбанистична бездна, банален в архитектурно отношение град, чийто център представлява лабиринт от дизелови изпарения и дизайнерски бутици, НДК - бетонен хемороид, Централна гара - най-дебилният транспортен център в Европа

Това наистина е много добре казано, описал средния град за България. Също това за бетонния хемороид е много яко, но той не е стигнал до главите на обитателите на тези бетонна бездна или каквото беше там.

Там е работата е че такива книги са предназначени за читателите му вкъщи, не в България и където и да е другаде. Така, че не ме вълнува особено дали ще я преведат и българите ще я прочетат, за да я мразят.

:smt051
Върнете се в началото  
insult

Пуснато на: 05 Окт 2005 16:12    Заглавие:  

http://www.infonegocio.com/xeron/bruno/italy.html

Замени Италия с България. Трябва малко и знамето да пипнеш и готово. Само дето да си пътешественик в Италия не е популярно.
Върнете се в началото  
jazzmancho

Пуснато на: 05 Окт 2005 16:44    Заглавие:  

можеби трябва да се направи разграничение между любов към родината и любов към нацията и държавата. последните две ги слагам заедно, защото едното определя вида на другото.
по отношение на кучетата съм абсолютно категоричен. винаги подкрепям и се радвам на успеха на тези кучета, които с качеството си демонстрират всички достоинства на тази прекрасна порода. мен лично ме интересува породата да върви напред като цяло, а не да си затварям очите и да се радвам само защото победата е за българско куче. винаги гледам да се аргументирам за всяко мое мнение, разбира се.
Върнете се в началото  
IQ

Пуснато на: 05 Окт 2005 16:52    Заглавие:  

Пепи, аз бих разграничила и любовта към страната от любовта към жителите и :D :D :D
А иначе, за да илюстрирам какво имам предвид прилагам следните теми:
1. Кинологията в България,върви ли,и накъде върви?(1)
2. Кинологията в България,върви ли,и накъде върви?(2)
3. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ !
Върнете се в началото  
insult

Пуснато на: 05 Окт 2005 17:13    Заглавие:  

Това за "Бог да пази БЪЛГАРИЯ" е интересно. Нека да я пази, що пък да не я пази :smt109 . А ако ни избави от насекомите още по-добре :smt041 .
Така че българи грабвайте оръжията :smt066 и огън по предателите на родината :smt067 , които не се радват на изключителните успехи на българските кучета :smt116 .

Това може да изглежда като шегички, но някои хора наистина за взели твърде присърце тия национални неща, които ги карат да издигат граници, вместо да ги рушат.
Върнете се в началото  
IQ

Пуснато на: 05 Окт 2005 17:20    Заглавие:  

Ей, ама сме гадни родоотстъпници с тебе... Гадни евреи, цигани, арменци, гейове, комунисти и изобщо мерзки национални предатели. Тц-тц-тц, как не ни е срам само...
Върнете се в началото  

www.golden-bg.com Форуми -> Линкове
Страница 1 от 1