|
www.golden-bg.com Форум за породата Голдън Ретривър
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
valio&klara
Местожителство: София
|
| Пуснато на: 02 Юни 2008 18:04 Заглавие: Кучето ми е с дисплазия и ще го оперират. Моля за мнения! |
|
|
Вече писах във форума на БГРК. Но искам и вашето мнение, много ми е важно и спешно.
Кучето ми се оказа с дисплазия, открита по снимка. Няма никакви външни признаци, откриха я, защото й правих снимки за друго и понеже има сестричка с дисплазия, за което споменах на лекаря й, в искането за снимка написаха и за рентгенография за дисплазия-профилактично. Снимките са правени в св. Антим на 29 май. Още там ми казаха, че е за операция, даже било късно защото било на 13 месеца. След това в Байвет същия ден установиха същата диагноза и казаха, че е за операция. На другия ден лекар от Байвет ме изпрати при проф. Амиков за консултация. Разбрах се за консултация още същия ден. Щом видя снимката, каза, че кучето е за операция, защото когато стане на 2 годинки, щяло да почне да куца и да изпитва болки, аз се съгласих. Той й насрочи операция за 05 юни (четвъртък). Цената на операцията е 500 лв. с консумативите, включително и пластина, което абсолютно поносимо. Операцията ще е по метода "Тройна остеотомия", защото нямало нараняване на ставата. Анестезията ще е епидорална (дано го пиша правилно), а не пълна, защото сърцето и е уголемено (според снимките), видя ЕКГ, правено в петък и още не са и направени пълни изследвания, след малко ще ходя да разчитат ЕКГ-то в Байвет.
Много моля всеки който има обективно мнение за професора, оперирането на дисплазия, възстановяването и всичко, което не се сещам в момента нека го сподели, защото ми е много притеснено. Молбата ми е наистина за обективни мнения (доколкото е възможно), защото наистина съм много притеснен.
Благодаря предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
itavet
Местожителство: sofiq
|
| Пуснато на: 03 Юни 2008 14:13 Заглавие: |
|
|
Операция се налага само в определени случаи - при болка, изразена куцота и др.
Ако животното се чувства добре не бързайте - с определена диета и спорт може процеса да спре да се развива. Няма да е първото куче, живеещо без операция |
|
|
valio&klara
Местожителство: София
|
| Пуснато на: 03 Юни 2008 15:18 Заглавие: |
|
|
Благодаря за отговора и съвета.
Току що се връщам от Син кръст и тамо потвърдиха, че кучето е за операция.
Аз смятам да й се направи, защото почва да и става трудно да качва стълби. Не знам дали причината е в дисплазията или клапата на сърцето, която изпуска.
Още веднъж
Благодаря Ви! |
|
|
| |
|