www.golden-bg.com Форуми www.golden-bg.com
Форум за породата Голдън Ретривър

ОЩЕ ЕДИН ЗАГУБЕН ГОЛДЪН В ПЛОВДИВ
Щракнете тук, за да видите оригиналнaта тема
Иди на страница 1, 2  Следваща

www.golden-bg.com Форуми -> Обяви
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Benyb

Пуснато на: 10 Яну 2008 16:59    Заглавие: ОЩЕ ЕДИН ЗАГУБЕН ГОЛДЪН В ПЛОВДИВ  

В Пловдив в района около хотел"Лайпциг" и Централна гара е загубен мъжки голдън отговарящ на името Бари. КУчето има медальон с телефон и е с черен повод.
Ако някой е чул нещо нека се обади 0878 42 33 22
Върнете се в началото  
PeReZ

Пуснато на: 15 Яну 2008 22:57    Заглавие:  

Пичове изумявате ме в този форум. Как може да си загубил нещо любимо и просто да пишеш една студена обява. Без дори споменеш думи като благодарност, почерпка, възнаграждение. Все едно сте загубили нещо дребно. Странно...
Върнете се в началото  
J

Местожителство: София

Пуснато на: 16 Яну 2008 15:53    Заглавие:  

ами то се подразбира по презумция.........
Върнете се в началото  
PeReZ

Пуснато на: 17 Яну 2008 12:49    Заглавие:  

Брех... То се подразбирало.. Пич ти къде живееш ?? Идвал ли си в България в последните 10 години? Като ти е широко около врата ти се подразбира да. щот ти е през к*ра дали щи дадат нещо, обаче само си представи че децата ти ходят със скъсани обувки на училище щот бачкаш за 250лв. на месец и намираш куче. Кво решаваш ? Да направи едно добро дело за непознат или да направиш едно необходимо добро дело за собствените ти деца. Ситуацията в България е превърнала хората в такива и дори не е лошо, нито пък странно. Благодаря Ви за вниманието.
Върнете се в началото  
Benyb

Пуснато на: 17 Яну 2008 13:28    Заглавие:  

ООО,я го виж ти загрижения дето иска с чуждите кучета да си купува обувки на децата.На едни такива като теб дето си направиха необходимо добро дължа безследното изчезване на чудесно кутре-предпочетоха да го продадат тайно за стотинки въпреки,че собственикът даваше ГОЛЯМО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ ако му го върнат.Намерили начин да се прехранват...нали се сещаш какво възнаграждение заслужавате :evil: :evil: :evil:

Между другото кучето се е намерило-за щастие на стопаните.
Върнете се в началото  
PeReZ

Пуснато на: 17 Яну 2008 14:15    Заглавие:  

:) Аз помогнах в убеждаването на човека който върна кучето да го направи дори без да е писано че ще има награда.

Аз нямах предвид че е правилно да искаш благодарност за едно върнато куче, но за съжаление ти се оказа не особено умен (поне според мен) и не вникна в написаното от мен. Аз сега в прав текст ще ти кажа какво имах предвид. Хората в България са принудени понякога да правят този избор за който споменах. Тоест вместо да се водят от сърцето си и да върнат кучето на собственика му те да го продадат и да осигурят спокойствие на семейството си.

Не разбирам какво не ти стана ясно. И не говори за такива като мен защото от никой мой пост ти не можеш да разбереш какъв съм аз. Аз съм дал едно мнение съобразено с положението на българите а не с мойто собствено положение. Замисляй се преди да говориш кофти неща. Този форум не е да се плюем. Смятам че моето мнение беше необходимо и полезно. Благодаря.
Върнете се в началото  
Benyb

Пуснато на: 17 Яну 2008 14:29    Заглавие:  

Постъпил си МНОГО РАЗУМНО.Съжалявам ако си се засегнал лично.И браво на теб,че си им казал да го върнат-едва ли има човек,който да откаже да даде възнаграждение,когато му намерят кучето.А обявата е написана така както са преценили собствениците-обикновено стресът е голям в такъв момент.
И да-реагирах кофти,защото както ти казах съм твърде лично засегната от подобна ситуация-ако в нашия случай хората бяха реагирали нормално и адекватно можеха да вземат МНОГО ПАРИ,а стопанинът и кучето да са щастливи заедно...И никакво обяснение на тема колко е беден народа не може да ме убеди,че може да вземеш едно ЯВНО ЧУЖДО куче от улицата-с нашийник,чип и прочие и да го продадеш като свое само щото си имал нужда от пари...както и не разбирам този,който спокойничко ще купи ОТКРАДНАТОТО куче,но това вече е друга тема...
Върнете се в началото  
PeReZ

Пуснато на: 17 Яну 2008 14:50    Заглавие:  

Тоест намекваш че човека го е откраднал ??
Върнете се в началото  
Benyb

Пуснато на: 17 Яну 2008 15:09    Заглавие:  

Когато намериш куче с нашийник и повод,който се влачи след него,а на нашийника има медальон с телефон на теб как ти се струва-ДАЛИ ТОВА Е НИЧИЕ КУЧЕ,та следва да го продадеш,защото си ти е късметче?Ако намериш случайно незаключено колело и го продадеш след това дали това е правилната постъпка?Да не говорим,че дори 10 годишната ми дъщеря знае,че ако си загубиш коя да е вещ е неприятно,но ако ти изчезне кучето е ПРОСТО УЖАСНО ЗАщОТО ТИ СИ ЕМОЦИОНАЛНО ОБВЪРЗАН С ТОВА СЪщЕСТВО...и О,ДА , с удоволствие бих се заяла с всеки,който се чуди над това КАК ДА ПОСТЪПИ В ТАЗИ СИТУАЦИЯ.И то ИМЕННО В ТОЗИ ФОРУМ.

Как се е озовало само на улицата наистина е интересен въпрос,но за жалост човек трябва лошо да си изпати,за да научи,че трябва да Е УЖАСНО ВНИМАТЕЛЕН ВСЕКИ МИГ,когато разхожда кучето си...
Върнете се в началото  
PeReZ

Пуснато на: 17 Яну 2008 15:13    Заглавие:  

:) но кучето беше без каишка. Предлагам да не го превръщаме в чат.
Върнете се в началото  
Benyb

Пуснато на: 17 Яну 2008 15:25    Заглавие:  

В този СПЕЦИАЛНО случай познавам собствениците и лично жената ми каза,че Бари се е отскубнал от нея и е избягал подир разгонена женска с нашийник и повод,който се е влачил след него-освен някой да му е махнал повода-ако искаш да разкажеш случая от другата страна ще ми е интересно да го чуя.
А ако говориш за НАшЕТО куче-то наистина беше само с нашийник,но също толкова си личеше,че не му е мястото на улицата-да не говорим за стотиците обяви навсякъде-по улиците и из нета,в които се казваше,че ще се даде ГОЛЯМО възнаграждение за намереното ротвайлерче...Което ме подсеща да ти кажа,че ако случайно и за това куче знаеш нещо или познаваш любезните хора,които обичат да си играят на нещотърсачи и да продават късметчетата си и ми споделиш нещо по въпроса ще бъдем безкрайно доволни да можем да помогнем да си купиш обувки за децата...това съвсем сериозно-все още се търси женска ротвайлерка с опашка загубена в Пловдив и ако по някакво чудо се намери-освен стопанинът и аз ще почерпя...
Върнете се в началото  
desi6

Пуснато на: 17 Яну 2008 16:27    Заглавие:  

[quote="PeReZ"]:) Хората в България са принудени понякога да правят този избор за който споменах. Тоест вместо да се водят от сърцето си и да върнат кучето на собственика му те да го продадат и да осигурят спокойствие на семейството си.

Доста е впечатляваща възможността да осигуриш "спокойствие" на семейството си на цената на нечие друго спокойствие! Освен това този избор, според мен, не е свързан с това дали ти живееш добре или зле, а с едни други неща, които точно в този форум, ако си внимавал хората ценят и затова са точно тук. Та по-добре да не си пращаме оценки- кой колко е умен. Браво,че си посъветвал човека да го върне, аз вярвам,че стореното добро винаги се връща. :o
Върнете се в началото  
PeReZ

Пуснато на: 17 Яну 2008 21:24    Заглавие:  

Когато ти е широко около врата е впечатляващо да.. Аз смятам да прекратим тази тема много се захванахте. Всеки има собствен поглед над нещата и аз не съм този който ще ви възпитава. Желая ви спокоен ден!!!

Benyb аз съм на 19 още нямам деца и не купувам обувки (но благодаря за иронията).
Това не ми пречи да се поставям на мястото на някой който има.
Върнете се в началото  
Morti:)

Пуснато на: 18 Яну 2008 9:12    Заглавие:  

PeReZ написа:
Benyb аз съм на 19 още нямам деца и не купувам обувки (но благодаря за иронията).
Това не ми пречи да се поставям на мястото на някой който има.

А куче имаш ли??? Че така разсъждаваш интересно от гледна точка на другите:)))
Върнете се в началото  
J

Местожителство: София

Пуснато на: 18 Яну 2008 12:20    Заглавие:  

PeReZ написа: Брех... То се подразбирало.. Пич ти къде живееш ?? Идвал ли си в България в последните 10 години? Като ти е широко около врата ти се подразбира да. щот ти е през к*ра дали щи дадат нещо, обаче само си представи че децата ти ходят със скъсани обувки на училище щот бачкаш за 250лв. на месец и намираш куче. Кво решаваш ? Да направи едно добро дело за непознат или да направиш едно необходимо добро дело за собствените ти деца. Ситуацията в България е превърнала хората в такива и дори не е лошо, нито пък странно. Благодаря Ви за вниманието.

глей ся Пич....
мислех изобщо да не ти отговарям,но не се сдържах.
Първо,под подразбиране имах предвид,че се разбира от самосебеси,че стопаните ще бъдат БЕЗКРАЙНО БЛАГОДАРНИ на Хората които ще го върнат.Ако забелязваш хората е в червено.Защо ли?
Сега да те попитам ти дали се замисляш ,дали пък хората изгубили кучето си ще имат възможност за възнаграждение,а?
Или теб това не те интерусува.И какво ако нямат МНОГО или НИКАКВИ пари да не пускат обяви и да не го търсят въобще????? Намираш куче и без НАГРАДА никакво връщане.Евала.

Та така Пич..Благодарим ти за доброто дело и кажи колко искаш за награда и ще ти ги съберем......
Върнете се в началото  

www.golden-bg.com Форуми -> Обяви Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2