www.golden-bg.com Форуми www.golden-bg.com
Форум за породата Голдън Ретривър

Очите на кучето сълзят
Щракнете тук, за да видите оригиналнaта тема

www.golden-bg.com Форуми -> Ветеринарят отговаря
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
sevriev

Пуснато на: 26 Ное 2007 14:02    Заглавие: Очите на кучето сълзят  

Здравейте , очите на кучето ми сълзят близо вече месец , ходих на сумати лекари но без резултат , първия ми даде едни капки Офталар , нищо не стана , после ходих при друг , той му смесва някакви , едното може би беше антибиотик с осте несто , и отделно и витамин а , след няколко дни го заведох , той твърдеше че се оправя , но за мен нямше ефект . Полседно го водих при трети :) той се оказа сериозен човек , поне му прегледа очите с някакъв апарат ,каза че няма възпаление и че е по скоро алергична реакция би му 2 инжекции и от няколко дни му слагам Sparsadex , но пак ме притеснява че е без резултат, някакъв съвет или подобен случай ако има ще съм ви много благодарен

тук ще пусна и снимка
http://photo-forum.net/bg/index.php?APP_ACTION=GALLERY_IMAGE&IMAGE_ID=743996&USER_ID=55544
Върнете се в началото  
@moril

Местожителство: сф

Пуснато на: 27 Ное 2007 9:01    Заглавие: Re: Очите на кучето сълзят  

sevriev написа: някакъв съвет или подобен случай ако има ще съм ви много благодарен

ето някакъв съвет: спри да си менкаш ветеринарните лекари. и още някакво: подобни случаи при голдъните - МНОГО. много кучета от тази порода имат такава тегоба. най-често не е нещо от което да се притесняваш освен ако НАИСТИНА е болно окото или пък имаш намерение да ходиш на изложби където биха намалили екстериорната оценка на кучето заради подобно нещо...

с най-добри чувства

о.м.
Върнете се в началото  
didi_

Пуснато на: 08 Фев 2008 15:40    Заглавие:  

Здравейте!
Искам да се обърна с молба за помощ. Моя голдън е на 5 месеца и от самото начал от както го взехме има проблем с очите. В началото не обръщах голямо внимание, смятах че е нещо индивидуално от изражението му, но в последствие стана по-осезаемо, а именно долния му клепач е овиснал и видимо се черви окото му в долната част. Самото зачервяване го лекувахме с капки, после с маз - гентамицин актавис, водихме го при доста лекари... едни казват, че това ще отмине, сега било от прахоляците, понеже е малък и се вре къде ли не... - да приемам го за правилно, може да е така, но при други голдъни не го забелязвам това... Други лекари казват, че това е голямо възпаление и имал изразен трети клепач, което можело и оперативно да се отмахне и тази операция била по-скоро козметична. Препоръчаха ми пак капки да капем и от тях започна наново голямо зачервяване и овисване на клепача :( Не знам какво да правя вече, посъветвайте ме как да постъпя и какви действия да предприема.
Върнете се в началото  
itavet

Местожителство: sofiq

Пуснато на: 27 Фев 2008 14:07    Заглавие:  

didi_ написа: Здравейте!
Искам да се обърна с молба за помощ. Моя голдън е на 5 месеца и от самото начал от както го взехме има проблем с очите. В началото не обръщах голямо внимание, смятах че е нещо индивидуално от изражението му, но в последствие стана по-осезаемо, а именно долния му клепач е овиснал и видимо се черви окото му в долната част. Самото зачервяване го лекувахме с капки, после с маз - гентамицин актавис, водихме го при доста лекари... едни казват, че това ще отмине, сега било от прахоляците, понеже е малък и се вре къде ли не... - да приемам го за правилно, може да е така, но при други голдъни не го забелязвам това... Други лекари казват, че това е голямо възпаление и имал изразен трети клепач, което можело и оперативно да се отмахне и тази операция била по-скоро козметична. Препоръчаха ми пак капки да капем и от тях започна наново голямо зачервяване и овисване на клепача :( Не знам какво да правя вече, посъветвайте ме как да постъпя и какви действия да предприема.

и тук важи лафа : много баби хилаво дете!!
Върнете се в началото  

www.golden-bg.com Форуми -> Ветеринарят отговаря
Страница 1 от 1