|
www.golden-bg.com Форум за породата Голдън Ретривър
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
insult
Местожителство: София
|
| Пуснато на: 14 Сеп 2005 13:12 Заглавие: Пречат ми краката |
|
|
Вижте на какво попаднах. Не знам каква е тая порода, но е мнооооого зла...порода.
:lol: :lol: :lol:
http://www.shermix.com/videos2.php?id=stupiddog |
|
| Върнете се в началото |
|
RiseAndFall
Местожителство: Добрич
|
| Пуснато на: 14 Сеп 2005 18:53 Заглавие: |
|
|
Ох, да, това отдавна се върти из интернет и е много гадно :( Кученцето или е болно, или просто са го хванали бесовете :) Малко ми прилича на това да си гониш собствената опашка, както прави Кая, много е смешна :lol:
А ето едно сайтче, което лично мен ме потресе: http://www.peta.org/. Не го препоръчвам на хора със слаби нерви!!! |
|
|
angel
|
| Пуснато на: 14 Сеп 2005 20:28 Заглавие: |
|
|
Така е. Много се двоумих дали да оставя този линк, но за съжаление такива неща се случват.
Филмчетата които могат да се видят показват сцени на изключителна, наистина изключителна, жестокост към животни.
Ако си дете или както каза RiseAndFall, със слаби нерви, не следвай този линк. |
|
|
IQ
|
| Пуснато на: 15 Сеп 2005 18:29 Заглавие: стела |
|
|
Ангеле, ако имаш в Кю-то линка, който ти пратих на оня филм в китайската ферма - обаче целия, а не изрязания (даже на екстремистите от РЕТА им се е сторил твърде жесток, да да го оставят такъв, какъвто е) пусни го тук. Предупреждение има, но мисля, че трябва да престанем да си затваряме очите и да си представяме един салам без история, кренвирш, който си съществува просто така, кожено палто, което не е било ничия обвивка и т.н...
Квото и да си говорим: Месото е убийство. Кожените палта също. |
|
|
IQ
|
| Пуснато на: 15 Сеп 2005 18:38 Заглавие: |
|
|
Слаби нерви ли? Ебати оправданието, за да се правиш, че не виждаш това:
1.
2.
3.
5.
|
|
|
RiseAndFall
|
| Пуснато на: 15 Сеп 2005 19:38 Заглавие: |
|
|
:( Да, за съжаление има такива изроди. Ох, това ме подсети за едно кученце, което ...
Ето новината: Куче, одрано живо от българин садист, спешно ще бъде транспортирано в клиника в Германия, за да се опитат тамошните лекари да го спасят. За потресаващия по своята жестокост инцидент съобщиха от приюта за четириноги в Добрич вчера.
Уличният Арнолд, който вероятно е на 1 година, е бил намерен от природозащитник захвърлен в канавка край Добрич. Кожата на кученцето е одрана със скалпел или бръснарско ножче. Срязана е цялата тъкан на главата като старателно са заобиколени очните дъги, казаха от приюта. Кученцето странно примига, но вероятно очите му не са увредени. Извергът е клъцнал с точността на анатом лицеви и шийни мускули на животното. Арнолд е в шок след ужаса и острата кръвозагуба. Включен е на системи с подсилващи разтвори. От ден се опитва сам да пие вода. Ветеринарите упорстват да го подхранят с каша. Ако кучето се стабилизира, ще му бъде присадена кожа. Очаква се Григор Димитров, председател на немско-българското дружество за защита на животните, което финансира приюта, до няколко дни да пристигне в Добрич. Ако лекарите преценят, че Арнолд може да преживее пътуването до Германия, пациентът ще бъде опериран там.
Още едно куче е станало жертва на садиста. То не е оцеляло. Трупът на животното с одрана кожа също е намерен в канавката. "Такава жестокост никога не сме виждали. Само човек с психически отклонения може да инквизира животно. Той е опасен и за хората и РДВР трябва да го хване", коментираха лекари в приюта.
Неизвестен поде акция за изтребване на уличните четириноги със стрихнин в Добрич през миналата година. Отровните капани бяха заложени край контейнери за боклук в центъра на града. Граждани откриха повалени шест кучета с пяна на муцуните. Две издъхнаха, преди да стигнат до приюта. Полицията не разкри кой пръска страшната отрова.
Немско-българското дружество призовава и други екоорганизации спешно да бъде внесен в парламента закон за защита на животните.
:cry: |
|
|
IQ
|
| Пуснато на: 16 Сеп 2005 11:08 Заглавие: |
|
|
| RiseandFall, мисля си, че изроди има навсякъде. По-изродско ми се струва да си ядем пържолите и да роним сълзи над такива новини. Като знаем кви са условията във фермите за животински суровини - месо, яйца, мляко, кожа, вълна и т.н. да продължаваме да купуваме тези продукти. Да се разминаваме със жени от котешки палта по улиците и просто да отбелязваме този факт. Ей-това ми се струва изродско. Щото ако ние, които сме събрани от обичта към животните, продължаваме да подкрепяме убиването и садистичните условия, при които се отглеждат тази животни, продължаваме да ги ядем и носим, кво можем да очакваме от садистичния изрод, чийто баща се е гаврил с него, в чието замъглено съзнание това е вид отмъщение... Колкото по-малко хора купуват меса и кожи, толкова по-малко животни ще бъдат убивани и драни, за да задоволят пазарното търсене. |
|
|
RiseAndFall
|
| Пуснато на: 16 Сеп 2005 15:39 Заглавие: |
|
|
| Аз ям пилешко, пилетата как се нараняват, освен че може "домът" им да е много тесен? IQ, ти вегетарианец/ка ли си? |
|
|
IQ
|
| Пуснато на: 16 Сеп 2005 16:17 Заглавие: |
|
|
Така се извършва преместване на птици от едно място на друго:
А ето как се убиват пилетата във птицефермите (скубането и рязането на краката не изисква животното да е мъртво, тъй като то така или иначе няма достатъчна мускулатура, за да ходи):
Голяма част от тези птици са все още живи, когато започват да ги кормят:
На надписа пише: "За животните всички хора са нацисти."
Добър апетит!
За да не ме обвиниш в тенденциозност и фанатизъм, виж сама:
http://www.tryveg.com/cfi/gallery/ |
|
|
angel
|
| Пуснато на: 16 Сеп 2005 17:28 Заглавие: |
|
|
| IQ, моля те самоцензурирай се. И BBC забрани насилието. Все пак някои от нещата не за детски очи, колкото и тъпо да звучи това. Само искам да кажа, че всеки има право на избор, а пък да представяш така гадни факти някак си им отнема това право. Всеки е ял месо някога. Знаеш че аз много отдавна не ям месо и това за добро или за лошо не е поради животнолюбиви причини, ами си е мой избор. Това, за което си струва, е да се бориш за това право на избор. Производителите на месо плащат за изследвания, в които се твърди, че яденето на месо е изключително важно за човешкия организъм. Това им гарантира големи печалби. Истината е, че месото не е чак толкова нужно на човека. Изобщо хранителната индустрия е истинска индустрия с гарантирани печалби, която печели все повече от това, че ядем все повече и повече. |
|
|
IQ
|
| Пуснато на: 16 Сеп 2005 17:58 Заглавие: |
|
|
Ангеле, не мисля, че отнемам правото на избор. Аз само представям действителността - не взимам месото от чинията на никого. Информацията не е манипулация. Истината не е манипулация. Манипулативно ми се струва под предлог, че нещо е стресиращо за зрителя, да го оставиш да живее в заблуда. А за животното какво е? Не нас дерат живи, а ние даже не можем да гледаме. Хем това се случва заради нас - защото ние обичаме да ядем вкусно. Т.е. всеки, който купува това месо носи косвена вина за жестокостта.
Както казах, въпроса е сходен с въпроса за продажбата на кучета и котки в зоомагазини и puppy mills.
Мисля, че ако RiseAndFall знаеше какво се случва във птицефермите нямаше да яде пилешко - не защото аз и казвам - "Не яж месо, бе!", а защото е човек, който обича животните и просто през ума не и е минало, че е възможна такава жестокост.
О.К, де. Щом модераторът ми казва да млъкна, ше млъкна. И се извинявам на всеки, когото моите постинги са обидили и огорчили. Не съм ги написала с цел да тормозя, а с цел да информирам.
ПП Те и германците така казали след войната: Ми ние не знаехме какво се случва в лагерите. |
|
|
angel
|
| Пуснато на: 16 Сеп 2005 18:16 Заглавие: |
|
|
Аз мисля, че трябва да се прави разлика все пак между диви и домашни животни, които съществуват, родили са се и се отглеждат само, за да обслужат с телата си господстващия вид.
За такова избиване на диви животни не може да има никакво оправдание и тук наистина 100% важи зависимостта "Ако не носиш кожи, няма кой да дере дивите животни".
Това, което може да се направи е да се подобри средата, в която се гледат животните, чиято единствена съдба е да нахранят човека, да има достатъчно жизнено пространство и да бъдат убити по хуманен начин - безболезнено, в пълна загуба на съзнание и без да виждат смъртта на своите събратя. |
|
|
IQ
|
| Пуснато на: 16 Сеп 2005 19:15 Заглавие: |
|
|
| Виж, ако ти сам ги гледаше тия домашни животни, които те обслужват с телата си, та ако ги отглеждаше добре, ако ги убиваше бързо и без да раберат - какво бих могла да ти кажа? Аз не развявам флага: "Ах, вие жестоки, жестоки хищници, щом ядете месо сте лоши хора!" Аз казвам, че при сегашната ситуация е жестокост да се яде месо. Защото това месо се отглежда и обработва в чудовищни условия. |
|
|
| |
|