www.golden-bg.com Форуми www.golden-bg.com
Форум за породата Голдън Ретривър

Паностеит
Щракнете тук, за да видите оригиналнaта тема

www.golden-bg.com Форуми -> Ветеринарят отговаря
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Тони

Местожителство: София

Пуснато на: 25 Юли 2007 12:10    Заглавие: Паностеит  

Преди 15 дни, точно преди да заминем за морето, Брайтън (голдън на 10 м., 32 кг.) започна да куца с десния преден крак. Като се върнахме в София го заведохме на ветеринар, който, на базата на рентгенова снимка (нямам я в електронен формат, за да я пратя), постави диагноза паностеит. Обясни ни, че е от растежа и до 18 м. възраст на кучето ще отшуми. Даде му за 6 дни по 1 хапче Кетофен и по 2 хапчета от едно човешко лекарство за стомаха, на което забравих името. Пие ги от 2 дни и има намаляване на куцането.

Въпросът ми е доколко опасно е това заболяване. Има ли нужда от някаква диета и спиране на калция - сега кучо го храним смесено - готвено, забъркано с Nutra Nuggets Puppy 2 пъти дневно, плюс малко извара или кисело мляко на обяд. Калций му давам само по 1 хапче 10 дни с 10 дни почивка. Четох, че в такива случаи е хубаво да се дават и ендопротектори, като Артростабил и да се ограничат храните с калций.

Моля ви за съвет!
Върнете се в началото  
@moril

Местожителство: сф

Пуснато на: 25 Юли 2007 14:19    Заглавие: Re: Паностеит  

Тони написа: Преди 15 дни.......го храним смесено - готвено, забъркано с Nutra Nuggets Puppy 2 пъти дневно, плюс малко извара или кисело мляко на обяд. Калций му давам само по 1 хапче 10 дни с 10 дни почивка. Четох, че в такива случаи е хубаво да се дават и ендопротектори, като Артростабил и да се ограничат храните с калций.

Моля ви за съвет!

С което искате да ни кажете, че се съмнявате в компетентността на Вашия вет. лекар или ни намеквате, че искате да го смените с по-добър или, че просто очаквате на база написаното от Вас тук някой да влезе в задочен спор с него?... Струва ми се, че молбата Ви е отправена не на нужното място.
Върнете се в началото  
Malina

Местожителство: Sofia

Пуснато на: 26 Юли 2007 21:03    Заглавие:  

Eй Moril здравей отново,

Отдавна не съм писала във форума, но искам да изкажа адмирациите си към теб-единственият, който "ми бърка в червата" всеки път когато видя, че е писал нещо.

Не знам какъв е твоят проблем, въпреки че имам нужното образование, за да го диагностицирам- или си особено злобно човече ( даже мога и да залагам, че не си особено висок, просто защото това качество е присъщо изключително за ниските мъже) или си такъв неудачник в живота ( било то емоционално или сексуално), че ти се налага да се държиш надменно с хората за да доказваш себе си.

На няколко пъти се опитвах да убедя себе си, че реагираш по този начин, когато виждаш нещо некоректно по сайта, но простотията определено надделява в теб и не можеш да я прикриеш под друго име.

Позволих си да пиша това, не защото си човек, който по някакъв начин е разтърсил моя свят ( всъщност мърльовци като тебе колко щеш), а заради това, че приключвам с този site именно заради хората на които отговаряш, и че не мога да търпя отношението ти към тях, които се обръщат с проблем, а ти им отговаряш като някакъв каруцар.

Дори и голямото ми уважение към другите хора от сайта, някои от които са ми помагали за моето куче и които знам че са в приятелски отношения с теб, не успя да неутрализира твоята нехуманност и първична простотия.

Благодаря ти предварително за селския отговор, който ще ми дадеш и то не защото аз ще го прочета, а просто защото хора като теб не могат да вникнат в себе си и държат последната дума да е винаги тяхна!
Върнете се в началото  
@moril

Пуснато на: 27 Юли 2007 8:55    Заглавие:  

Malina написа: Eй Moril здравей отново...адмирациите си към теб-единственият, който "ми бърка в червата" всеки път когато видя, че е писал нещо....Позволих си да пиша това, не защото си човек, който по някакъв начин е разтърсил моя свят ( всъщност мърльовци като тебе колко щеш), а заради това, че приключвам с този site...
Благодаря ти предварително за селския отговор!!

Ей Malina и ти здравей отново...тъй като ЗНАМ, че ще прочетеш написаното от мен, а и следвайки зова на диагнозата поставена ми от теб, ще ти кажа, че искрено се надявам да ти е олекнало след като си каза каквото имаше да ни кажеш...с малкото хора, посещаващи този сайт още от древни времена, когато писаници като твоите бяха надълго и нашироко коментирани...та както и да е ... ще ти се похилим и дотам ... остани си със здраве и потърси друго място за творческите си псевдоаналитични изяви ... никого не сме върнали когато е потърсил помощ, но и никого няма да търпим да сее интриги както в случая с човечеца, задаващ въпрос на място където НЕ МУ Е МЯСТОТО... колкото и да не ти хресва това и колкото и да нарушава чувството ти за световен ред и справедливост...

с уважение:

дребен-зъл-сексуално-и-ментално-комплексиран-о.м.
Върнете се в началото  
Тони

Пуснато на: 30 Юли 2007 8:30    Заглавие:  

Сигурно аз зъм човечецът, който задава въпроси където не им е мястото, но доколкото знам под "ветеринар" се разбира доктор за животни, а щом рубриката е "Ветеринарят отговаря", то ще рече, че отговаря на въпроси, свързани със заболявания на животни и най-вече на голдъни, така че моля те Moril, да ме открехнеш къде точно е според теб мястото за моя въпрос, ако не тук.

Що се отнася до другите ти коментари, не мислиш ли, че е естествено при сериозни проблеми да се потърсят и други компетентни мнения? Всъщност би ли ми отговорил кой си ти и в качеството си на какъв даваш мнение на въпроса ми, който е насочен към вет. доктори, а не към заядки!
БРАВО МАЛИНА!
Върнете се в началото  
Morti:)

Пуснато на: 30 Юли 2007 10:03    Заглавие:  

Тони написа: .. Всъщност би ли ми отговорил кой си ти ...
Е :shock: как ,това е НЕБЕЗИЗВЕСТНИЯ МОРИЛ - НАЙ-ЛЮБЕЗНИ :smile52
и още: дребен-зъл-сексуално-и-ментално-комплексиран :smile85
Върнете се в началото  
@moril

Пуснато на: 30 Юли 2007 10:53    Заглавие:  

Тони написа: Сигурно аз зъм човечецът, който задава въпроси където не им е мястото...кой си ти и в качеството си на какъв даваш мнение на въпроса ми, който е насочен към вет. доктори, а не към заядки!
БРАВО МАЛИНА!

в качеството си на орлин който от години се е парил и е гледал сеира на такива като теб ще ти кажа:

ветеринарните лекари в българия за добро или лошо (в случая за лошо) не са кой знае колко много и се познават помежду си.

ветеринарните лекари не обичат когато някой публично обсъжда с техен колега вече поставени диагнози и предписано лечение.

ветеринарните лекари също ползват интернет и най-често незнайно как успяват да разберат че ТОВА се е случило ... още по-често пък и защото подобни на теб клиенти уж между другото им споменават че д-р "Х" от форум "У" е изказал мнение "Z".

с надежда тези няколко щриха да ти осветлиха произхода на моята загриженост за опазване на нашия форум от интриги а и по този повод: браво тони и браво малина!
Върнете се в началото  
itavet

Местожителство: sofiq

Пуснато на: 30 Юли 2007 11:31    Заглавие:  

А аз като ветеринар и модератор из тоз форум АБСОЛЮТНО подкрепям мнението на злият човечец....
Не съм и не смятам да правя коментари на лечение. Всеки си има личен лекар и ако иам някакви съмнения относно компентентността му е редно да си направи консултация с друг! това писане и разпитване из форумите обикновено води до разни интриги които създавате ВИЕ стопаните между НАС лекарите. Всеки лекар се развива като такъв по различен начин - едни четат и се интересуват от еволюцията на заболявания и лечение, други си седят кротичко на дексаметазончето и това им стига
При мен можете да дойдете винаги ако желаете
И понеже веднага ще ме оборите искате ли една интрижка....как поставиха диагнозата - само от рентгенова снимка, кръвно изследване????С тази схема на калций не правите абсолютно нищо! Готвената храна - защо? Да му предозираме може би фосфора на бебето?????
Сега ще кажете не е интрижка - да ама не, защото съм сигурна,че ще хукнете да задавате тези въпроси на Вашият лекар, с думите 'ама д-р Чернева така писа във форума...'
хайде и от мен лек ден
Върнете се в началото  
Morti:)

Пуснато на: 30 Юли 2007 12:18    Заглавие:  

Върнете се в началото  
Тони

Пуснато на: 30 Юли 2007 14:08    Заглавие:  

Itavet, бихте ли ми обяснили каква е целта на този форум и на какъв вид въпроси отговаряте, тъй като явно аз не мога да изтълкувам правилно израза "Ветеринарят отговаря".
Никъде няма да "хукна" да казвам, че д-р Чернева ми е препоръчала нещо си (впрочем сега разбрах, че зад Itavet стои д-р Чернева), просто съм разтревожена и исках да получа информация за паностеита от няколко лекари.
По отношение на лекарската етика, някъде да съм споменала кой лекар е предписал това лечение!?
Съжалявам за получилата се остра и безрезултатна преписка по моята тема, но вместо да се обсъждат етики и т.н., просто някой, който има собствен опит с тази болест, можеше да напише нещо за нея, което да е от полза за собствениците на тези чаровни голдъни.
Върнете се в началото  
@moril

Пуснато на: 31 Юли 2007 8:44    Заглавие:  

Тони написа: По отношение на лекарската етика, някъде да съм споменала кой лекар е предписал това лечение!?...

малко цитат:"Като се върнахме в София го заведохме на ветеринар, който, на базата на рентгенова снимка (нямам я в електронен формат, за да я пратя), постави диагноза паностеит. Обясни ни, че е от растежа и до 18 м. възраст на кучето ще отшуми. Даде му за 6 дни по 1 хапче Кетофен..." - съжалявам че трябва да ти го обяснявам като на малко дете...след като кучето ВЕЧЕ ИМА ПОСТАВЕНА ДИАГНОЗА И МУ Е НАЗНАЧЕНО ЛЕЧЕНИЕ Б-Е-З З-Н-А-Ч-Е-Н-И-Е О-Т К-О-Й В-Е-Т. Л-Е-К-А-Р не очаквай от нас да коментираме каквото и да е по темата... айде да ти се оправя по-бързо животното че от нашето дрънкане само то ще пострада накрая. и ти също си остани със здраве а ако не ти изнася просто не влизай в нашия форум. не са ни нужни нито ТАКА поставените от теб въпроси нито твоите коментари по теми към които отношението ни е съвсем различно както от твоето така и от това на такива сериозни радетели за морал и чисти човешки взаимоотношения като някоя си @малина (здравей отново!)...

с уважение: о.м.
Върнете се в началото  
Тони

Пуснато на: 31 Юли 2007 10:30    Заглавие:  

Определено вече няма да се възползвам от форума. Изобщо не съм искала лаици като @Moril да ми дават отговори, въпросът ми беше насочен към ветеринари, но както разбирам в този форум участва 1 ветеринар, който май няма опит с тази болест и няма какво да ми каже. Иначе Кучо слава богу засега е ОК, надявам скоро се да не окуцее пак! Сбогом, the case is closed.
Върнете се в началото  
itavet

Местожителство: sofiq

Пуснато на: 31 Юли 2007 11:44    Заглавие:  

правилно Тони, отивай си.....има достаъчно форуми с предостаъчно доктори,които са много ама много вещи по паностеитите...остави ни нас простите да си интриганстваме тук

по-простите си живеем по-лекинко и спокойнинко

...отивам да чета за паностеита...лелеее ква болест била страшна неква :lol: :lol: :lol:
Върнете се в началото  

www.golden-bg.com Форуми -> Ветеринарят отговаря
Страница 1 от 1