|
www.golden-bg.com Форум за породата Голдън Ретривър
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Marusha
|
| Пуснато на: 16 Юли 2007 17:16 Заглавие: Johny е със счупен таз |
|
|
Здравеи докторе, кучето ни го бласна кола и му е счупен таза.Но това не е всичко.Спря да се храни и много отслабна.Почти всеки ден сме при ветеринаря.Тук е мястото да кажа,4е живеем в Испания. За операция ни искат 1500 Евро,но пряко силите ни не можем да си го позволим.А лечението,което не помага ни струва почти 500 Евро до сега(за около месец).
Слага му системи,но незнам с какво.Мога само да кажа какви хапчета пиеше,но се влоши. от преди седмица кашля ужасно горкия.Къса ми сърцето като го слушам, а не мога да му помогна.
Започнахме лечението с
dacortin 30mg 1|2 на 24 часа
bupmex 1|2 на 12 часа
ranitidina 150mg 1|8 на 12 часа
becozyme C forte 1|2 на 24 часа
След няколко дни Johny се влоши , започна да повръщта и сменихме лечението с
Primperan 1|2 на 8 часа
Ranitidina 1|8 на 12 часа
Becozyme C forte 1|2 на 24 часа
Но тои спря да се храни и неможехме вече да му даваме лекарствата.Взе да се стабилизира и да не повраща и решихме , че ще се оправи.
Но вече е много слаб, само скелет с кожа е останал.Пак сме на системи и на по 4 инжекции на ден,мускулни и подкожни.
Във водата му слагаме Glucolyte Braun 20ml на 0,5 литър вода.Добре,че поне вода започна да пие.
И последния ни проблем е,че не може да си контолира отделителната система.незнам дали е от болките , след катастрофата или е повреден завинаги.
Ами това е в общи линии.
Itavet , надявам се да ни отговориш скоро .
С уважение Ася и Ангел |
|
| Върнете се в началото |
|
itavet
Местожителство: sofiq
|
| Пуснато на: 17 Юли 2007 11:32 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
за да мога да коментирам дали има някакъв шанс за пълноценен живот животното Ви искам да ми сканирате рентгеновите снимки след катастрофата,както и последните кръвни изследвания /надявам се да имате такива/
За сега единствено ме притеснява факта,че кучето се изпуска неволево - това означава,че най-вероятно е с прекъснати нерви, което може да остане доживот.
това е за сега
поздрави |
|
|
itavet
|
| Пуснато на: 19 Юли 2007 9:18 Заглавие: |
|
|
И къде отиде уважението към чичо доктора,дето отговори бързо????? :?: :?:
Испанцитееее Вас питам :!: |
|
|
Marusha
|
| Пуснато на: 31 Юли 2007 19:02 Заглавие: Здравейте Доктор itavet |
|
|
Извинете ни за забавянето, но това е защото не можем да ви изпратим рентгеновите снимки, тъй като те са при доктора, а него го няма за да си ги вземем...
Благодарим ви за отзивчивостта и се надяваме скоро да можем да изпратим снимките.
поздрави
Ася и Ангел |
|
|
Melina
Местожителство: Бургас
|
| Пуснато на: 17 Мар 2008 11:53 Заглавие: |
|
|
| Какво стана с Johny, оправи ли се? :? |
|
|
Marusha
|
| Пуснато на: 06 Апр 2008 23:24 Заглавие: |
|
|
Здрвейте и извинете за това , 4е не писахме толкова време , но имахме и имаме доста проблеми с Джони .
След катастрофата се оправи и си ходеше на 3 лапки без проблеми. Но една седмица преди Коледа , някой го е хванал и го е бил и явно са му разтягали крачетата и са му скъсали нерв , не съм много наясно . Но сега Джони ходи само с предните 2 лапи4ки , а задницата си я вла4и . Не мисля , 4е ще оправи .
За сега си го гледаме така , но не мисля 4е това е много добре за ку4енцето, въпреки че има желание за живот в него .
Ако има нещо ново ще пиша !
До скоро и успех на вси4ки с ку4енцата |
|
|
itavet
|
| Пуснато на: 12 Апр 2008 22:24 Заглавие: |
|
|
Marusha написа: Здрвейте и извинете за това , 4е не писахме толкова време , но имахме и имаме доста проблеми с Джони .
След катастрофата се оправи и си ходеше на 3 лапки без проблеми. Но една седмица преди Коледа , някой го е хванал и го е бил и явно са му разтягали крачетата и са му скъсали нерв , не съм много наясно . Но сега Джони ходи само с предните 2 лапи4ки , а задницата си я вла4и . Не мисля , 4е ще оправи .
За сега си го гледаме така , но не мисля 4е това е много добре за ку4енцето, въпреки че има желание за живот в него .
Ако има нещо ново ще пиша !
До скоро и успех на вси4ки с ку4енцата
Абе хора, вие с каква цел отглеждате Джони?????? Нещо като опитно животно ли ви се явява - веднъж катастрофи, след това мистериозно пребиване с късане на нерви...нещо не сте ми читави!!!! Или си играйкаме на играта ' я да видим колко е държелив един голдън на травми'. Как някой ще хване и ще бие кучето МИ - къде съм аз през това време...
Там по Евросъюза нямаше ли зоополиция???>>> |
|
|
| |
|