www.golden-bg.com Форуми www.golden-bg.com
Форум за породата Голдън Ретривър

Рино
Щракнете тук, за да видите оригиналнaта тема

www.golden-bg.com Форуми -> Говорим си за Голдън Ретривър
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Stephanie

Местожителство: София

Пуснато на: 18 Май 2007 9:16    Заглавие: Рино  

Здравейте,

Искам да ви представя едно пале, наречено Рино, голдън ретривър, с който се сдобихме в края на м. февруари.

Щурчото е много готЕн, на моменти ни изтощава, явно сме забравили какво е да се гледа бебе куче (миналата година се разделихме с Аарон, ирландски сетер, на 14 години).

Сладурчото спи по леглата ни, нещо, което не може да уплаши душите наши, и прибира в къртичината всичко, което му попадне пред очите. Напоследък разви сериозен апетит за ягоди и домати:))) Последните буквално ги краде, ако види плика с тях на земята. Много е любопитен, посреща с лай на вратата и мре да се вре в нас и да се гушка.

Имам няколко въпроса и се чудех дали ще бъдете така добри да ми споделите своите виждания.

На първо място, хапва навън де що види, деликатеси, разбира се, ако мога така да се изразя. Притеснението е, че има много недобросъвестни хора (да не използвам по-силна дума), които хвърлят отпадъци от храна директно през прозорците си, та момчето ходи там и като прахосмухачка прибира "вкусотиите". Купихме му намордник, но страда. Дали да продължа да го мъча с намордника, белким се отучи от този вреден навик, или да направя нещо друго. Старото ни куче също замезваше навън и гонитбите за вадене на заветния кокал от устата му рядко се увенчаваха с успех. Моля ви, споделете вие как се справяте с този проблем, ако го имате, разбира се.

На второ място, храненето. Една докторица от клиника Анимо (в Младост 1А) ни каза, че няма проблем да го храним със субпродукти, варени заедно с ориз, нейн колега пък ни каза - гранулирана храна. Ние се опитваме да съчетаваме и двете, разбира се. Специално ни предупредиха, че тези сладури са доста лакоми и не е добре да се прехранват, защото голямото тегло, съчетано с усилено движение може да е предпоставка за дисплазия. Рино вече тежи 15 кг и в неделя ще стане на 5 месеца. Честно казано, не мога да преценя много ли е, малко ли е...Просто не помня как беше със старото ни куче.

Инак си знае името и идва като бъде повикан и се стръква подир гълъби и други летящи (вкл. инсекти).

Ей такива ми ти работи.

Наистина ще съм благодарна, ако споделите нещо тези два въпроса.

Пожелавам хубав ден!
http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=133816 - 4 месеца

http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=133812 - 2 месеца
Върнете се в началото  
Stephanie

Пуснато на: 18 Май 2007 12:32    Заглавие:  

Снимките нещо май не могат да се видят, или аз бъркам, затова прилагам така:

http://www.snimka.bg/authors.php?q=stephania
Върнете се в началото  
sneja

Пуснато на: 18 Май 2007 22:02    Заглавие:  

здрасти...рино е точно като моя Рекс :)
Ама едно към едно :) Големи сладури са :)
Да са ни живи и здрави...и много бели да ни правят:)
Върнете се в началото  
Stephanie

Пуснато на: 21 Май 2007 16:27    Заглавие:  

Здравей:)))
И аз това казвам, да са ни живи и здрави...а пък белите...каквото, такова:)))))) Свиква се:)))))))
Върнете се в началото  
Maia

Пуснато на: 11 Апр 2008 12:08    Заглавие:  

ku4enceto e straxotno da vi radva mnogo as mislia 4e ne triabva da go mu4ite s namornik tazi poroda ku4eta sa mnogo inteligentni i mislia 4e s vuspitanie 6te se polu4i po dobre.uspex
Върнете се в началото  

www.golden-bg.com Форуми -> Говорим си за Голдън Ретривър
Страница 1 от 1